Monday, July 28, 2008

Blue Giraffe

video
Wafi bersama baju zirafah birunye...

Sunday, July 27, 2008

bisik-bisik

Isk².. misteri sungguh gambar tersebut... Cube teke gamba siapekah itew??
Adakah ia:

A) Jusco

B) Aimi

C) Pai

D) Susu

E) Wafi

Jawapan yang betul ialah..... sile scrollll...


..
...
....
.....
......
.......
........
.........
........
.......
......
.....
....
...
..


Jawapan anda semuanya betul! Xkirela A ke, B ke, C, D or E.... Act, on Friday Afternoon we had our lunch at the new restorante yang mahal itu... Yelah.. Chicken Chop KL std price is RM7.50. Lamb Chop barulah RM10. Huhu.. sini chic chop je dah RM10. Hmm.. nak try la... The taste is biase je... Xdela superb pun nak banding ngan harga die... Saje bawak Wafi jalan² + mak die n antie² sekalian pun nak jalan² cari makan... Nanti kalo Maria tunku sabri wat jalan2 cari makan kat cni kiteorang xjakun dah..Hehehe...

Thursday, July 24, 2008

pick pocket

Hari ini poketku telah dirobek.. Huhu... Wafi's babysitter had told me for da second or third time that sometimes Wafi's milk not enough for 3oz. Hahaha.. memangla.. For his age, amount per serving is about 5oz. Hehe... So, after took him from his babysitter we went to Bisik-Bisik for our tea+toast bread. Oklaaa... Xla susah2 nak g railway. Boley menikmati roti bakar di waktu petang jugeee... After that we went to Baby Shop to get his new bottle. This bottle can fill up to 9oz. Besaarnye botol ni utk Wafi... Aku pon boley minum gune botol ni.. hehe.. Then bought diz yu yee cap limau. Untuk melegakan kembung perut baby... kanak2 dan dewasa jugaaa... kalo mau la...

Wednesday, July 23, 2008

Finally...

Last nite, my son don't want to sleep... Die saje je nak main.. Dari balik dr rumah babysitter die sampailaaa pukul 12.30 die xmau tdo.. Aku dah xlarat nak main ngan die dah.. Sampai terlentok² nak layan die... Hmm.. Lastly, I got an idea...

The idea is...:::

I have asked our neighbor Amai to make him sleep. His dad asked me to bring him g jalan memane bawak die.. G minum keee... Aku dah malas nak turun tengah² malam ni.. After 20-30 minutes with Uncle Amai, anakku dah terlentok.. Alhamdulillah. Tapi bukan ngan Amai, tetapi die dok kat Zafir.. huhu.. Zafir cakap bau ketiak same kot ngan ayah die... Huhu... macam²...

Hari ini after class I asked Suraya to follow me to get his cradle... Hukhukhuk.. Akhirnyeee...aku terpakse jue masukkan anakku ke dalam buaian. Perkara yang kuelakkan sehingga die berumur 2 bulan. Sedeynye... So, bile Wafi da start tido buai, maka selama die baby die akan tdo di dalam buai. Die tidak akan tidur jike tiada buai... Hukhukhuk... Aku kene usung buai die ke sana sini.. ;(

Bersempena dengan mencari buai yang sesuai, maka kami sambil menyelam minum air... Dahle round satu BP... dari BP Mall, g Carre4, pastu g Anakku bukit pasir... pastu our final place is summit. Kat Carre4 we find the cradle. Die punye kain buai tu beli kat anakku. G summit pulak mummy+antie susu punye turn shopping... We bought bedroom slipper+lampu tido untuk kami+aku beli new slipper untuk aku pakai.. Comfy for me... Pastu da penat balikla rumah.. pasang buai wafi pulak.. That evening, Atuk (Pah+Ayum) came here to visit their grandson. Rindu laa tuuu+risau dengar cucu xmo tdo semalam. Wafi.. Wafi...

shopping


Inilah saat yg kunantikan... Kelas cancel! Bestnye... Tengahari tu saje tanye Jusco die balik kelas kol berape... Die kate kol 12.15. Sebab die nak g install software. Then okla.. aku cakap kiteorg nak g BP Mall. Xsampai 12.15 pintu rumah dah dibuke.. Jusco bersame anak angkatnye Ilun n Huda dah ade depan rumah. Aku ingat WHI kat tv3 baru je start.. Huhu.. kome ni.. jalan punye pasal rela korbankan install tu.. Kami telah pergi naik kete Ilun. Best naik kete orang.. huhu.. ;p

Kat sane ape lagi, investment pun dimulakan dengan merayap² mencari barang² untuk dibeli... 1stly aku beli rompers untuk Wafi... Menarik gak Oshkosh ngan Old Navy tu.. Rompers die semua dah xmuat. Then masuk pacific beli towel kat Wafi.. Sebab towel die tertinggal kat rumah ayah die. Beli sikat+hair brush utk anakku itu.. Hairbrush+comb yang ade aku dah letak rumah pengasuh die.. Malas nak bawak balik. Cari mittens and booties utk die sebab yang ade kale putih dah hilang separuh.. Tinggal sebelah mitten+bootie je. Huhu... bende kecik² susah nak jage... Then Ilun menghasut aku beli topi chef utk Wafi.. RM3 ajeee... Lastly aku beli heels utk aku. Kale ijau pulak tu... Tatau bile nak pakai... ;) Round neck pink tu untuk Wafi's mummy jugeee. Dah lame aku xbeli baju.. Asik pow my hubby punye baju je.. Pantang nampak lawa sket, abes smue aku ambik.. Hehe... Selepas itu barulah kami pulang ke rumah dengan jayanye... objektif untuk bershopping tercapai... Kami juge telah mengambil Wafi before sampai rumah... Thanx Ilun for da ride!

Tuesday, July 22, 2008

B.A.T.U.K

Kesian Wafi... kerana kepandaian ibunye die talah mendapat batuk serta kahak yg teruk... Hmm... Oleh krn seminggu dh bg ubat xbaik², my hubby asked me to bring him to the child's specialist. After asked Irda where's the klinik, on Monday morning, me n antie susu bawa die ke klinik tersebut. At the first clinic, there's too many patients. We're the 23rd to see the doc. Then went out form the clinic to another specialist. finally, Alhamdulillah... No patient there. See the doc, he give him some liquid to open his breathing route.. Doc cakap saluran pernafasan die tersumbat. So nak bagi ubat batuk xgune sebab Wafi batuk co'z of the kahak. "U bagi ubat batuk lagi la die xley kuarkan kahak. U stop die dari batuk". Begitulah doc tersebut cakap kepada mak Wafi nih... Kalo xbaik lagi, kne jumpe lagi Doc...


Lepas balik dr klinik, on our way home, kami singgah kat Carrefour... FYI, nila first time aku masuk carrefour bp nih... huhu.. kesian kan.. ;p Jumpe kedai baby, bought a romper for him. Romper kale biru belang2 ngn hijau belang2 tu da sempit dah... Beso dah anak aku neh....

Monday, July 21, 2008

weekend with ayah

Last Saturday ayah had a job in KL. Then after settle on that thing, he went here... Yeay!!! Dapat jumpa ayah lagiii!!! Pose di atas adalah ketika Wafi lepas mandi, tengah menghensemkan diri untuk berjumpa ayah! Ayah arrived at Tol Ayer Hitam on 2.30 pm. Mummy n Wafi telah pergi mengambil ayah there. On our way there Wafi asik tengok aku je drive kete... Nak report kat ayah die kot kalo aku bawak laju.. Huhu... Sampai saje di sane, di ketawa.. setelah melihat ayahnye di luar kete.. Anakku nih.. macam²..

Wafi bersame seat barunye...

OO.. ye.. pada hari Sabtu ptg itu, Antie Mas+Antie Tisha ngn ayah, mama+arin telah melawat Wafi... Wai sgtla sukeee even die tgh ngantuk yang amat di kala itu..

~From left: Antie Maast, aku, Wafi, Antie Tsha..

Wednesday, July 16, 2008

wafiy w.i.f.i


Hye everyone! Wafi telah dilawati oleh beberapa org antie lagi.. Antie² tersebut ialah antie Noni, kira, sha n Am.. Mereka telah membawa bersama hamper tersebut untuk diberikan kepad anakku itu. Terima kasey to antiesss!!! ;)

Monday, July 14, 2008

Kenduri

Last Saturday, (da night of Sunday) Atuk Ayum + Atuk Pah had done some kenduri doa selamat for Ulwan Wafiy. Da upper photo is Ulwan Wafiy during that night. Pity him, he got kembung perut bcoz of me la... Siang tu aku minum air batu bnyk kot... Hehe.. And da result is he got cough + kembung.. Sorry Wafiy...

Ini pule antie Zakiah Yahya bagi pd Wafi time g JB last week

Wafiy time baru nak gerak blk kampung Atuk (Pah+Ayum)

My new workspace...ship..

Hye every1! last week me n jusco had bought new pc table for our room! Hehe.. Barula rase seronok nk wt keje (ye ke)
Plus da cute skin for da table.. Ade baby theme la lbey kurang.. ;p
So, diz is da new meja...

Saturday, July 12, 2008

shopping lagi

Oleh kerana kelas yg pack+dah bosan, maka pada jumaat mlm Sabtu yg lalu aku telah mengajak budak² flat g shopping kat BP Mall. Saje.. bawak Wafi jalan² bersame antie²... Ini adelah hasil dari outing tersebut.Wafi pakai baju yg uncle azad bagi... ade telinge extra!


GNC products for me. The white bottle is for supplement. n da green one is Fenugreek for lactating women.

Kasut untuk saye.. Dah lame xbeli kasut+find da comfy one for me

Wafi dah tido kerana sejuk...

Wednesday, July 9, 2008

hadiah dari persatuan (mak+pak) angkat master

Pade hari isnin yang lalu dengan tibe² saje rumah sewe kami (aku,jas,su) menjadi penuh. Ini kerana tibe² je persatuan mak+pak angkat master sms nak datang. so without doing any preparation kami menjemput mereka masuk ke rumah.. hehe... sori.. rumah xde makanan pun... Ini adalah hadiah dari mereka..

dr uncle pheaw

dr uncle syed --> utk mak baby

dr budak2 rumah aku+zaza

dr antie nomiey+nisa'

dr uncle van der jaak (ko jgn pangil anak aku pelik2 eh.. saman kang)

dr persatuan mak angkat hostel (che ah n da gang)

dr budak umah aku+zaza

dr bdk umah aku+zaza

dr antie nurul+diana

dr uncle azad khan... ;)

thanx to all.. moge Allah murahkan rezeki kalian+dpt pointer best2 sem ni + sem dpn.. InsyaAllah.. Nnt nak beranak lagi aku bgtau korang.. huhu..

Wednesday, July 2, 2008

shopping

on our way to kuantan from pasir mas, we had our shopping kat kota bharu. hehe.. biasela.. pompuan.. ;) tapi tadela shopin bnyk mane pon. nak perabih duit kat bende lain pulak nnt... i've bought myself kain pasang kale purple lagi+tudung.. hehe..ini pule untuk org lain..

baju batik utk abah

tudung utk atuk n mak

sekianla entry saye utk kali ini.. tengkiu...

zuhdi d.i.y

Lilypie - Personal pictureLilypie

wafi w.i.f.i

Lilypie - Personal pictureLilypie