Thursday, April 30, 2009

kenduri Wafi

To all readers... haih... lame dah menyepi ni...
Ayah Wafi dah selamat balik M'sia n sdang bercuti dua minggu...
Wafi's mummy tengah training utk 2 bulan...
Wafi pule sedang duduk dengan bersopannye di kampung ayah die... dijage oleh tok, wan, pakcik n makcik2nye... Hari² mummy die tinggal die kul 6.45-7.00am....

N diz entry is for invite all antieeeesss (antie susu, antie ball n antie hal is highly invited) n unclesssss (uncle zafir is highly invited kalo balik cni) to come to wafi's wedding ;p.. kenduri Wafi laa...
Ayah die nak wat akikah kat die insyaAllah hari sabtu neh... Dijemput datang pade siang hari ye.... Ade nasi baryani kambing... +air sejuk(tatawu la ayaq sirap ka ayaq sarsi ka ayaq pepsi of course tidakkk.. hehe..)
So, sesape nak datang sile ambil address di bawah:

Kampung Padang,
Kuala Pegang,
09110 Baling, Kedah

Gamba akan dihapdet later... sikalang takde gamba baru... wafi pon tamau bergamba.. die bizi nak main ngan ayah die je.... Bizi pegang stering kete... Bizi ngan ayah die... Pagi ayah mandikan, petang ayah mandikan... Mummy die dah kurang nampak dah.. huhu.... kang minggu depan ayah flight, matila aku nak layan kerenah anak cari ayah neh.. huhu....

Kalo xjumpe rumah silela call saye...

Tuesday, April 14, 2009

Rengit Coffee

*updated
ooo... so sorry to mama ziyyad for da late entry...
saye sudah dapat donut n kek itu...
terima kasey ye mama ziyyad
lenkali bagi la lagi... ;)
hehe.. nampaknye kedua-dua bende itu
menjadi toys wafi la kat fridge tu.. hehe

sile lawat page ini...
gambar diambil dr sini...

Ini sewaktu di Carrefour... Sampai² je Wafi tido...

N, nampak gigi sebatang yang baru nak tumbuh kat atas tu...
(belah kanan)

Maka... para mum-to-b pun lepak la kat Rengit...
Rengit Coffee ni sidappp...

Antie Susu order ini

Mummy Wafi order ini...

ini cuma sampingan saje...

ini lambat upload...
time ni Wafi demam

ini time demam.. aku nak viva thesis esoknye...
Huhu... cabaran la sangat...

ini last weekend...
time wedding my dear fren...
my x-schoolmate... wahid


new pilot

video

Hye everyone!!! New pilot in da house!!!


video

Enjoice!!!

video

Monday, April 13, 2009

cuk cak! aaaa.....

video

kedua² video ini adalah semasa nak solat maghrib kat carrefour jumaat lepas...
Wafi main cuk..cak.. ngan antie² n mummy die...


video

Wednesday, April 8, 2009

congratz!


UNDILAH SAYA!

Hehe... Inilah calon kelahiran Permatang Pauh.
Dilahirkan pada 9 Mei 2008,
jam 8.47am di Dewan Bersalin Muslimah, Permatang Pauh


Hehe... aku xde motif dah ni...
Orang tengah sibuk demam pilihanraye kan...
Tahniah kepade calon di kedue² bukit...
Semoge lepas ni kite lebih maju
dengan bertambahnye manusie
yang sedar akan situasi sekarang...

InsyaAllah...

Tahniah kepada pakatan
Ayah Wafi mesti sookeee kannn?????
:)
Tape... nanti ayah balik, kite pergi
melawat lagi Dewan Bersalin Muslimah Permatang Pauh tu ye...
Kite book siap² satu ward untuk second baby...
Hehe...

*Ajak ade suruh wat kajian, try bagi anak no.2
lahir kat Kepala Batas pulak..
Nak tengok ape beza anak no.1 ngan no.2.. Ada berani kah???
Saye takmo... Saye dah kenal Doc. Nita & Doc. Rosnah kat
sepital bersalin Muslimah tu...
Xberani saye nak ambik risiko.. Huhu...

Tuesday, April 7, 2009

jack in da box

video

Diz is not Jack...
Diz is Wafi in da box...
Tajuk semata² untuk menarik perhatian anda sume
Hari Sabtu yang lalu Wafi telah mengikut atuk pegi servis kete..
Balik dari kedai, atuk bawak balik kotak merah tu...
Maka, dengan style ala² sepol nang, aku pon buh Wafi dalam kotak tu
Lantas mencapai kamera...
Berangan la boley candid Wafi kat dalam kotak tu...
Unfortunately... Wafi menanges...
Xmo dok dalam kotak tu...
Adusss... xjadik nak snap gamba lawa...
Dahla pakai baju kale merah... kotak merah...
Macam Chinese New Year...
Hehe...
Mmm... xpela Wafi...
Ade masa lain kite ambik gamba lagi ok...
Next time don't cry cry tawww!

Monday, April 6, 2009

entri yang terlambat

Saye telah sangat lama tidak menghapdet blog ini kerana kebizian menyiapkan thesis. Sepatutnya saya nak wish Mr Hubster pada hari Jumaat yang lepas.
Namun begitu, akibat dari kebizian itu, saya terus tidak mengewish beliau.
Maka pada hari ini saya mengambil kesempatan,
di hari baik, bulan baik ini,
walaupun telah terlepas tarikh 3 April itu, (maaflah ye Ddy...)
Dengan ini saya mengucapkan:

Ddy, nak besday prezen saye tak boley post sekarang
akibat dari kebizian ini (alasan paling kukuh di saat genting ini)
saya x post bukan kerana saya xingat... huhu...
namun begitu.. tunggulah bile balik M'sia nanti...
s.u.r.p.r.i.s.e....
;)

Ddy, gamba kat atas tu banyak time pegi honeymun+holiday...
bile nak honeymun 10th series ni???

*sila abaikan ayat² saye yang skema ini
ini adalah akibat dari menulis thesis yang xabes²

daa=

zuhdi d.i.y

Lilypie - Personal pictureLilypie

wafi w.i.f.i

Lilypie - Personal pictureLilypie