Friday, January 23, 2009

2nd tag

Diz is da 2nd tag by mummy_adam.

Directions: Once you’ve been tagged, you have to write a blog/Facebook note with 16 random things, facts, habits or goals about you. At the end choose 16 people to be tagged, listing their names and why you chose them. Don’t forget to leave them a comment or tag them in your note to read this.

1) Mummy Wafi sedang bertungkus lumus bersenang lenang untuk menghabiskan masternye dlm Pendidikan.

2) InsyaAllah mummy wafi akan menghabiskan studynye around diz June.

3) Wafi adalah anak yang tertinggal oleh ayahnye yang sedang bekerja di UAE. Ayahh.. Nak ikoottttt....
Oleh kerana xdapat ikut sekarang ayah ganti dengan honeymun 10th series di Bali end of diz year Vera Wang saje...


4) Oleh kerana Wafi anak yang tertinggal, maka mummy Wafi merupakan seorang Ibu tunggal ibu tertinggal...

5) Mummy Wafi duduk depan pc lame² adalah untuk
buat assignment hapdet blog, email ayah Wafi or chatting dengan ayah Wafi.

6) Mummy Wafi sangat suke bershopping window shopping. N at da end, die akan menghabiskan duit membeli macam². Last 2 weeks die jeans baru untuk Wafi. Last nite die beli short pants untuk Wafi+topi ade telinge²... Time duduk hospital jage Wafi die sempat shopping online toys untuk Wafi.

7) Wafi akan ketawa bile digeletek/main cuk cak dengan antie Susu.


8) Wafi dah pandai duduk atas high chair.

9) Wafi dah pandai pegang botol susu even kadang² suruh mummy pegang.

10) Wafi sangat suke gadjects seperti handset, laptop, PDA, camera etc...

11) Wafi dah pakai baju budak umo setahun.

12) Wafi suke webcam dengan ayah sebab die boley tengok diri sendiri gerak² dalam laptop.

13) Before diz Wafi xperasan laptop ade camera, tapi last 2 nights die dah perasan lappy ade camera n die nak pegang+main camera tu.

14) Wafi duduk hospital seminggu dan berat
berkurangan time masuk=berat time keluar. Maksudnye apekah itu???

15) Mummy Wafi suke makan prosperity n Wafi hanye akan diberi makan pisang o apple dalam pie yang ade. Kesian...

16) Prosperity hanye ade setahun sekali, oleh itu mummy Wafi nak ajak Wafi pegi makan lagi... :)

Hmm.. aku nak tag xsampai 16 orang.. uncle Zafir n Antie Maria. Sebab mama pakcik kecik dah kene tag dengan mummy_adam. Yang lain sape nak buat tag ni silekan.....

marathon tagging games

I've been tagged by mummy_adam. There are 3 tags to be accomplished.

The 1st tag:

NYATAKAN 3 AZAM/HARAPAN BARU UNTUK BABY/BAKAL BABY :

1) Hope that my son will born with balanced diet+with a great figure.. since now he's taking rice blended+vegee+fish...hehe
2) Mau belikan manyak toys+educational toys for him.. n of course manyak yang akan dibeli secara online... (as images below)
3) Train him to be a gud son insyaAllah

NYATAKAN 3 AZAM/HARAPAN BARU UNTUK SUAMI TERCINTA :

1) wahaha.. ini kusuke sangat... Kalo boley nak video call everyday with him since Wafi pun suke video call ngn ayah die...
2) Hopefully he'll get his new job with greater salary so that after finish my study we (me n Wafi) can folo him..
3) Of course mau jadi great wifey for him since now we're 3-4 months hubby n wifey.. dulu weekend husband n wife... sekarang tidak lagi.... Huhuhu... Takpela... jumpe confirm xgaduh² kan Diddy? Hehe... LOL

NYATAKAN 3 AZAM BARU/HARAPAN UNTUK KERJAYA:

1) Mau cepat² posting after finish study so that saye boley cepat² apply non-paid leave to stay with my hubby...
2) Nak cepat² finish my study coz sudah bosan...
3) Kalo boley xnak keje tapi nak ade duit, boley x????

SILA uPLoAd 3 kEPINg gAMbAR aNAk aNDA DAN sEkEpING gAMBAr aNDA bERsAMA aNAK yANG tHE lATeST pUnYEr (tAhuN 2009)bagi yang pregnan lom ada baby upload gambar dengan husband k.(WAJIB)* uPlOAd gAmBar yAnG pAlINg aNDA sUKA*

ini Wafito bersame mummy

wafi @ mc'd

Wafi n me @ Rengit kopitiam ~ dine in with antie irda

Wednesday, January 21, 2009

tagging games

Baru² ini i've been tagged by mummy_adam. N there's about 3 tags to be answered. Hehe... ku tengah berpk nk jawab.. Sabar ye mummy_adam... Akan kujawab tag itu...

Friday, January 16, 2009

wafito bosan

special to all readers...

video

B.R.O.N.C.H.O.P.N.E.U.M.O.N.I.A ~updated from ward

As promised before, I've updated Wafi's info from ward. Hmm.. last nite wuz our 5th nite here.. Bile la boley kuar ni... Alhamdulillah, Demam dah ok, juz to finish his antibiotic. The antibiotic will take 5 days to finish.. Huhu... Ahad la paling awal boley kuar.... Tadi pagi after nurse masuk antibiotik kat kaki Wafi die hentak2 kaki die.. Da sihat kan.. Gerakkan semua anggota yg ade.. Stop him from doing all dat thing, die marah.. Then die tido. Suddenly die bangun n nangis kuat2. Tekejut aku... Pujuk2 xnk berenti.. N baru perasan kaki die bengkak. Panggil nurse check rupe2nye jarum dh tercabut. Hi.. sabo je la Wafito ni... Nurse cucuk die, cari kat tgn kanan pulak, xjumpe. After that kami tunggu doc naik to find da suitable point for da drip...

Waiting for his paed
Dah tunggu2 then da S/N asked us to going to da 2nd floor. To meet da surgeon, Dr. Dev. The paed wuz not available kot... Kat cini ramai la tukang pegang die.. Die pun nangis2 panggil ma..ma... ma..ma... Tapi air mate xklua.. Camane tu?

Alhamdulillah, finally find da suitable point for him after 2-3 tempat kne cucuk... Dah settle smue baru Wafi nangis klua air mate...

Sleeping+exhausted after cried a lot

Giv him nebulizer. Time tido+die ngantuk senang sket. Less activity+save time
Diz pic is taken during his second day here

1st day admitted

This time he's still emotionally good

Budak malas nak pegang botol sendiri...Time demam manja2 sket

After milk...

Gendang gendut tali kecapi

Kenyang perut suke hati...

Ini di waktu hari2 ceria... before demam

Ni time baru kne tahan wad

At emergency room. Waiting da xray result

Diz one during last weekend, before Wafito g rumah nenek

Focus...hehe...

Okess... diz all for now... Enjoice!

Thursday, January 15, 2009

wafito is being warded

Last Sunday afternoon tibe2 je Wafi's body temperature was increased. Firstly ingat xde pape. Then that nite it turns bad. Lepas cucuk bontot die+tuam badan die+called his daddy, I asked Antie Jusco to help me hold him to go to the hospital. Antie Susu xdapat teman sebab asignment xsiap lagi. Aku xwat pape pun lagi.. Lagi best.. hehe..

We went to Pantai Hosp, sebelah convent BP. After the paed checked him, Wafi was sent to the x-ray room to snap the pic of his lung. Then the paed said that there was some jangkitan at his paru2. He need to admit. Hohoho.. aku bawak pampers 2 keping, baju Wafi sekeping n susu utk sekali minum saje. Blur kejap...

Alhamdulillah there's antie Jusco assisted us.. hehe.. After registered, we was sent to the ward. While Wafi is sleeping, I went back to da home to take all da stuffs. Antie Jusco jadi misi kejap jage Wafi. Ambik Antie Susu, then sampai hosp. smule pukul 3.15am. Then antie Jusco+Susu back home at 4am.


diz is Wafi on his 1st day... cheerful

2nd day ~ afternoon.. had a fever

the temperature spike into high ~ 39 something

sad face

sleep right after crying ~ exhausted

1st day when antie2 was coming ~ antie Susu, Ilun, Jusco, Aimi, Huda, Ina, Hazlina, Che Ah n Siti
during nebulizer

3rd morning...

during morning he was OK, but not in da afternoon

4th day, after drip changing ~ from right hand to right feet

tido after penat melalak time kne cucuk tukar drip

Okess, to all readers esp. daddy, I'll update later okehh.. That's all for now.. So far today, on da 5th day, Alhamdulillah last nite Wafi's temperature is OK until juz now.. diz afternoon. Hopefully he'll be ok... Pity him.. Die dah bosan dok terkurung 4 hari ni.. Xdapat jalan mane2... Shiannnn.....

Thursday, January 8, 2009

wafito is going to clinic

Hullo! Last week Wafito went to England Clinic kat depan Wisma Supreme...Aku slalu silap sebut name klinik ni.. jadi Klinik London. Hahaha... Just to check about his constipation. Doc cakap perut ok.. die pun syok je kne check perut.. Tengok Doc tu ngn mate yg bulat. Hehe... Doc bagi ubat pelembut najis+suh bagi die makan buah banyak². Aku cakap bagi gak buah nage... Tapi jarang². Doc suh bagi buah yang senang² jumpe... pisang ke, betik ke.. Nak wat camane, buah nage tu petik blakang rumah je..+aku xsuke makan betik Huhu...

Then, on night of Friday (Thursday nite) kami balik kampung sebab atuk Ayum+pah wat yasin kat rumah. Masak bihun sup. Wafi mengelat, duduk ngn atuk kat depan bace yasin separuh je, pastu dah sibuk nak masuk dapur.. bukan nak tido, nak main je.... Wahahaa... die pakai jubah ayah belikan malam itu.. Hehe....

Ini pule aktiviti kami di petang Sabtu. Hantar pakcu naik bas kt Skudai, kami pun merayap le g Jusco skudai... Wafito sangatle seronok....

dapat jalan²...

yang ni kaco atuk makan... pastu Atuk Pah beli roti bagi die makan baru sonyap..

Wafito juge telah mendapat a new walker... and of course the theme color is green! Kalo x, ayah confirm xmo approve.. Hehe....

budak xmo turun walker

yg ni pakai jubah tapi naik walker trus cekci..

budak xmo tido

main ngn antie aimi.. fyi, antie aimi akan berkahwen xlame lagi... weihuuuu!!! xlame lagi warga flat akan dapat orang baru.. time tu xde sape² bley kaco antie aimi... shhh.... hehe..

ini pulak time mummy+antie (susu, jusco, aimi) g makan prosperity kat bkt pasir. sungguhla bahagie wafito tidurrr...

hanye jumpe setahun sekali saje...

ini budak kne pakse pegang botol susu sendiri...

gud, nearly finish his milk holding his bottle himself

anakku dah mengantuks

wafito tido dengan amannye dengan tilam baruuuu

zuhdi d.i.y

Lilypie - Personal pictureLilypie

wafi w.i.f.i

Lilypie - Personal pictureLilypie