Saturday, August 30, 2008

(antie+uncle) susu's wedding

Inilah die entry yang telah dijanjikan. Untuk menghapdet gamba kawen my housemate~Suraya. Suraya and Abu Zaharin was married on Aug 16th at her house at Kulim, Kedah. The greeny images is the bride+bridegroom at Kulim while with gold/brownish look was at Rawang, at Encik Abu's house.

Bilik pengantin

Time kami di Kulim. Wafi dah telentok after antie susu tidokan die

Time kat Rawang ~pengapit pengantin kale orange tu la antie zsazsa.. still available.. ;p

Friday, August 29, 2008

outing with antie susu

Hari ni ambik Wafi awal dr rumah ummi.. Pukul 12.15 kiteorg dah tepacak depan pintu rumah ummi. The main reason took him early adalah kerana untuk accompany antie susu g BP Mall ~shopping... She wanna get her new baju today.

Yang ni time tunggu antie susu get new sandal for her hubby. Main ngn Wafi atas sofa tu. Hehe...

Kerana teman antie susu, what Wafi got is.. new shirt+shorts! Hehe.. aku la yg geram tgk baju2 kat situ.. 70% off. huhu... Tapi dah xbnyk choices la.. Memandangkan Wafi sekarang da hampir xmuat seluar² tido die (baju still muat) so grabbed for him 2 lai shorts. Harge selai rm3.++ je.. Sbb tu aku beli.. Hehe.. Round neck tu plk tinggal rm7.++ je... Back to antie susu, after got all her wants, we went to Old town for our lunch. 1stly nak makan kt Rengit Kopitiam sbb mee kari die sedap+iced coffee die pon sidapp.. Tapi seat yg comfort utk kami duduk dh full, so kiteorg pon g Old Town je... Makan curry mee gak. Tapi xsesidap Mee kari kedai depan die la.. Hehe.. ;p Bile dah settle makan, rushing balik sebab both of us ade discussion bout courseware pukul 4 kat umah uncle Zafir.

And the result is::::budak ini sudah kepenatan:::: ~hehe..sian anakku ini... tapi tape.. ade baju baru kann??? ;p

Wednesday, August 27, 2008

Alhamdulillah...

Alhamdulillah... seperti mana yg kite sedia maklum DSAI have been announced as the winner for the election held yesterday at Permatang Pauh. He had won by majority about 15,000. Hope he'll do his job excellently with supports from all Malaysian who want the new era for this country, InsyaAllah. Semoga kemenangan ini akan memberi harapan baru kepada rakyat negara ini, insyaAllah.

Marathon report

Inilah die aktiviti Wafi sepanjang cuti seminggu di Penang yang lepas::

arrived penang around 8.30pm. Ayah ambik, then went to kayu nasi kandar, makan sane with auntie marios n her fiancé

The next day, on Saturday we went to auntie susu’s wedding at Kulim Hi-Tech. Before that kiteorg towaf satu penang dulu.. coz ayah took his result at Gleneagles at pulau. Huhu.. within 24 hours Wafi dah 3kali lalu jambatan. Kene pulak Pulau jammed… Weekend kan..+it’s raining.. Balik dr pulau singgah jap kat Megamall Prai coz ayah took his pda yang dah kne anta repair even juz 2months gune. After that Sunway Carnival pulak... Huhu… Ayah bought his GNC’s products there. Wafi round smue mall yang ade.. Seb baik xround mall yg ade kat pulau tu.. ;) aku pon nk meround kalo cmtu..

Arrived at Susu’s house around 4pm. Thanx to auntie Ball+ antie Ina a.k.a Dunlop pillow 2nd class coz wait for us there. hehe... Gamba Susu kawensss akan dihapdet later. Aku tgh mintak dr Auntie Ball.

Balik kampong ntah nape Wafi nangis tgk muke tok die. Aku pon confuse.. Selalu die xmcm tu pun. Dah lame xnangis teruk² camtu.. Maybe dah lame xjmpe Tok kot.. tu yg mcm sedey je tgk muke tok tu.. hehe. Wafi’s latest habit is.. isap jari+main air liur.. Huhu.. macam²…

Ini pule adalah aktiviti kami pada hari Selasa. Demam pilihanraya kann... That nite we went to Permatang Pauh. Tengok election fever yang melanda. Syiok gak.. Before that singgah jap kat kedai baby Wafi. Bought new bottles for him. Ade less 20%. Kat ctu Wafi's daddy letak die dlm playpen, pastu boh kat Bumbo chair. Hehe.. cute je Wafi ddk kat kosi tu... Duduk saje la... Aku tgk kat kedai RM199.90. Online ade less~dapat around RM169.90. Tapi xbli pon.. next la... Kat pmtg pauh aku xdpt ikut dgr ceramah Anwar coz Wafi dah tido. Kocik2 dah bagi die smgt pejuangan.. Ehe... Ayah je masuk stadium dgr. Siap ade heli usha tuu.. 2-3 kali berlegar2 di udara... Huhu... Takuttt... kekeke...

Hari Sabtu mlm tibela saatnye untk berpisah... ehekkk... sedeyku.. Ni baru dekat² je.. Jauh² harusku melalak.. Uwa!!! Bilekah saatnye tibe utk berjauhan ituuu.. Xlame dah......

Tuesday, August 26, 2008

holiday pre-report

Hye.. welcome back! I'm on my 2nd half of my second semester juz now. I'll update all da photos during our vacation last week later on.. Hope u'll be able to wait because I'm a bit busy these days... Hehe.. ;)

Wednesday, August 13, 2008

musical mobile

video

Hye... bizi sangat² last+this week sampai nk hapdet pun xsempat. Hmm.. Last Monday bawak Wafi g klinik for his vaccination yang 3 serangkai tu.. Seb baik g pagi². Xramai sgt org. Time sampai klinik die lapa, then gave him his milk. Nak abes sebotol die pun tido. Time masuk bilik doc die tgh tido. Senang la nk inject. Kne inject die eek sket je, pastu trus tido. Firstly risau gak, takut masuk kete kang die bangun. Camane aku nak drive. But, alhamdulillah.. Aku letak die kat seat die, Wafi tido dengan aman bahagianya.. Seb baik.... Sampai rumah umi, tukar tgn bagi kat umi barula die bangun.. Nangis.. dah rase sakit kott.. Ciannn anakku...

After sent him there, g kluang pulak. Send my dad's car to the workshop to make the NGV installation. Maybe 2-3 hari siap la kot. Pastu singgah jap BCB plaza tgk toys utk Wafi.. And, inilah hasil pencarianku itew:::

What I got was a musical mobile cap ayam je (but cheap+worth it ;)), a boom box--> radio with sounds when push it's button and a pop on toys. Act diz toys is still not for Wafi's age. Radio tu for 6 months infant, yang pop on tu untuk budak setahun and above, tapi oleh kerana Fisher price ade 70% less aku hangkut je la.. .Hehe.. aku pulak yg gile fisher price neh... Hehe.. Last week dah belikan die a toy from it too... Inilah gajahnye yang apabile dipicit hidungnye it will bounce+giggles.. (70% less too). So cute.. Hehe.. ;)

Sangatla hepi tgk Wafi sukee that elephant, musical mobile and the "Rock with Elmo" radio. Sangat tak ternilai the smile on his face when he look at the toys! Sampai his daddy called, aku bunyikan lagu tu kat hset, bagi ayah die geram dengar bunyi the toy+anak die gelak+nak jumpe anak die cepat sket.. ;p Okess.. Esok petang balik kampung. Pastu Jumaat petang Wafi's granpa+granny will send us to the airport for our flight at 7.50pm. Yeay! Wafi nak jumpe ayah!! ~+mummy die pon sukeee ;) Huhu.. Miss him soooooo+++ much!!!

Wafi n ayah

Zaman dolu²

Thursday, August 7, 2008

bowling @ bp mall

Pade hari Isnin yg lalu... (Isnin ke, hari ni dah Khamis... Waaaa!!! cepatnye mase berlalu) we had our bowling tournament for the co-curriculum subject at BP Mall. Huhu.. Xreti main.. Tuan guru bowlingku dok jauh. Kalo dekat kan best.. Heheh... ;P So, these are our piccas there.. Yg atas ni aku ngn Miss Bride-to-be, Cik Siti Norsuraya.

Yg ni aku ngn Miss Nur Salehah, my pren since 1st year at U

Yg ni pule aku ngn Miss Pasir Puteh Tepi Pantai, Cik Halina.

Ini Miss Bride-to-be, Cik Siti Norsuraya.

Yg ni pon aku ngn Miss Bride-to-be, Cik Siti Norsuraya. Hamper kiteorg since kat air papan boley balut semule la wt hamper lain! Heheh...

Tuesday, August 5, 2008

botak cin!

Sampai je dari Air Papan aku terus ajak Susu balik kg. Xsaba nak jumpe Wafi yang dah botak! Atuk die botakkan kepala die hari Sabtu petang. Request utk botakkan die tu dr last week lagi... Aku risau tengok rambut die yang dah panjang tu.. Then balik smule rumah sewe Isnin pagi sebab kelas start kul 2...Cute x, Wafi botak?? Macam budak skola tahfiz x? Hehe... :)

air papan

Pade hari Jumat, Sabtu & Ahad yg lalu (1-3 Ogos), we had went to Air Papan for a 3 days 2 nights trip. This trip is to fulfill the co-curriculum subject we take this sem. Anakku terpakse ditinggalkan di rumah uminye dan diambil oleh atuk (Pah+Ayum). Sian Wafiku itu.... These are our piccas there.. Enjoice!!!

Monday, August 4, 2008

visit wafi week

Lame dah xtulis blog ni.. Last week bz sgt².. Nak buat entry baru pon xsempat. Rabu lps ade micro teaching+petang ade klas statistik. Keje sekolah xsiap lagi. Microteaching slide pon xsiap lg gak. Dahla aku 1st presenter. Hurm... penat... Night before microteaching aku mintak tlg Uncle Amai jagekan Wafi. And thanx to Uncle Zafir co'z helped me too.. Uncle pheaw cume tolong tido sebelah boyan Wafi je... Huahuahua.. Sian anakku dapat pak angkat yang rajin itu.. Anyway thanx to all yg tolong jagekan Wafi sementara mommy die siapkan keje... Lenkali aku nak mintak tolong lagi.. Hehe.. ;) Then pada Khamis ptg, after statistics class, aku siapkanla keje flash.. Sampai ngantuk² kat meja pc tu. Around 3pm aku ingat nak tido jap, bangun je dari kerusi tu,.. zaaa....pppp.. kakiku telah tersangkut sesuatu. Aku tersangkut tali pendrive... Pendrive pon dah bengkok+nak patah.. Uhuk! Terus xjadik nak tido... Segar terus mate aku. Inilah hasil kengantukan itew...

Yang ni pulak, pade hari Isnin petang classmates aku datang umah tengok Wafi. Ade baju honey Bee untuk Wafi..Ni size 6-12 months. Kire stok Wafi pakai raye la ni.. ;) Thanx antiessss..

Ini pula hasilku pegi BP Mall hari Khamis tengahari. Nak usha handset baru. Lepas usha handset, ini yang sempat aku invest kat Pacific tengahari tersebut. Heheeee... Selamat melaburrr!!!


Terlupe la pulak.. Beg kale blue kat hamper+topi rabbit tu given by antie Irda.. Die datang tengok Wafi hari Khamis petang itu jugeee.. Lepak ngan die kat Rest. Pinang Sebatang after ambik Wafi that evening. She's one of my classmates since form 4. Then satu blok time metrik+satu kelas time metrik gak. U barula pisah.. Pastu bertemu semule sebab aku belajo sini, kat kampung die... :p

zuhdi d.i.y

Lilypie - Personal pictureLilypie

wafi w.i.f.i

Lilypie - Personal pictureLilypie